Pažitka
Název:

Hummus z červené řepy a cizrny


Hummus z červené řepy a cizrny


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa250 g
vařená cizrna200 g
citron1 ks
mletý kmín1/2 lžíce
celý kmín1/2 lžičky
sůl dle chuti
pepř špetka
bílý jogurt dle chuti
pita chleba rozkrájený dle potřeby
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Po předchozím vaření mi doma zbyla červená řepa. Bloumala jsem co s ní podniknout a narazila jsem na moc fajn recept, který mi hned padl do oka. Byl rychlý, jednoduchý (takové recepty mám moc ráda) a hlavně ve výsledku vzniklo velice chutné jídlo. Určitě se u nás bude dělat častěji.

Pokud nemáte již vařenou červenou řepu, je třeba si ji nejprve uvařit. Umytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka. Řepu osušte a nechte ji zchladnout. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete. 
Servírujte s jogurtem, pita chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno