Pažitka
Název:

Husí paštika s máslem a slaninou


Husí paštika s máslem a slaninou


Ingredience:
Ingredience:
husí játra750 g
mléko3 dcl
slanina100 g
sušené houby hrst
vejce6 ks
veka na kostky100 g
sůl špetka
pepř špetka
muškátový oříšek špetka
drcený jalovec špetka
máslo250 g
sojová omáčka3 lžíce
Postup přípravy:

Podáváme s brusinkami a pečeným toustem....

Husí játra namočíme na několik hodin do mléka. Slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky. Játra nasekáme, smícháme se slaninou, vejci, vekou, povoleným máslem, sušenými houbami, přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Formu vymažeme pečlivě máslem, vložíme do ní paštiku a pečeme 1,5 hodinu v rozehřáté troubě. Po upečení vychladíme do velmi studena tak na cca 4h do lednice. Paštiku vyndáme z formy a krájíme. Podáváme s brusinkami a pečeným toustem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Martin Lev

    zavřít okno