Pažitka
Název:

Huspeninová srdíčka


Huspeninová srdíčka


Ingredience:
Ingredience:
syrová červená řepa1 ks (cca 400g)
uvařené kuřecí prso1 ks
malá cibule1 ks
sypká želatina na vaječnou tlačenku1 sáček (20g)
kuřecí vývar200 ml
ocet60 ml
Postup přípravy:

Pokud Valentýna neslavíte, nebo jste to nestihli, nezoufejte. Bude MDŽ, Den matek a Den otců.

Tuto nepečenou chuťovku můžete připravit i během roku, když je sezona červené řepy.

Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.

Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso.

Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přelijeme vývar s želatinou a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.

Do rozmixované směsi přidáme ocet, cibuli a maso a vše vařečkou promícháme. 

Nalijeme do vyšší nádoby obdélníkového tvaru a dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.

Poté huspeninu vyklopíme na kuchyňské prkýnko a vykrajovátkem vykrojíme potřebný tvar.

Podáváme se sterilovaným křenem a čerstvým pečivem.

Zbylé kousky, které nám zůstanou po vykrajování, nakrájíme na kostičky.

Na talíři, nebo v misce posypeme drobně nakrájenou cibulí a podle chuti zakápneme octem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno