Pažitka
Název:

Hustá italská polévka se špenátem a orzem


Hustá italská polévka se špenátem a orzem


Ingredience:
Ingredience:
střeně velká mrkev1 ks
menší celer1/2 ks
menší cibule1 ks
česnek3 stroužky
sekaná rajčata1 plechovka
orzo (těstovinová rýže, nevaječná)1 menší hrnek
mražený nebo čerstvý špenátcca 200 g
olivový olej2 lžíce
zeleninový vývarcca 1,5 l
sušené oregano1 lžička
tymián1 lžička
drcený rozmarýn pár špetek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tuto polévku jsem našla zcela náhodou na zahraničním blogu Gimmesomeoven.com. Na fotce vypadala tak dokonale, že jsem se do ní zamilovala na první pohled. Netrvalo dlouho a musela jsem jí vyzkoušet. Polévka je bohatá a hustá a je skvělou volbou právě pro zimní nevlídné počasí. Bohatě vám vystačí jako lehký oběd a je prostě vynikající. Navíc je vhodná pro vegetariány i vegany.

Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm pár minut zesklovatět cibuli. Do hrnce přidáme i mrkev, celer a prolisovaný česnek a pár minut opékáme na středním plameni. Poté přilijeme vývar a rajčata, přivedeme k varu a vaříme cca 3-4 minuty. Nakonec přidáme orzo a koření a dále vaříme, dokud těstoviny nebudou na skus. Jestliže používáme čerstvý špenát, stačí ho přidat do polévky krátce před koncem varu, špenát mražený můžeme přidat rovnou s orzem. 

Polévku podle chuti osolíme a opepříme a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno