Ingredience: | |
máslové fazole | 500 g |
olivový olej | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 2 stonky |
menší mrkev | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
rajský protlak | 2 lžíce |
drcená rajčata | 400 g |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | 3 kuličky |
bazalka | dle chuti |
oregano | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
těstovinová rýže | 2 hrsti |
zeleninový vývar | dle potřeby |
Strašně moc máme rádi luštěninové polévky. S oblibou je dělám husté, ale nikoliv s moukou, ale luštěninou a zeleninou. Tahle italská varianta fazolové polévky se zahustí drobnou těstovinou a věřte tomu, že když sníte plný talíř, tak druhý chod nebude třeba.
Fazole si namočte noc předem do studené vody a druhý den uvařte do měkka.
Na oleji si orestujte zeleninu (cibule, mrkev, celer, česnek) i s kořením a po 3 minutách zasmahněte rajský protlak, který opečte stejně dlouhou dobu. Ztratí nepříjemnou kyselost a vyniknou lépe chutě.
Zalijte drcenými rajčaty a nechte 5 minut podusit na mírném plameni.
Scezené fazole přidejte do polévky a dolijte zeleninovým vývarem. Pokud ale máte po ruce třeba kuřecí, tak tím nic nepokazíte.
Vsypte těstoviny a nechte povařit do měkka a zhoustnutí polévky.
Dochuťte solí, pepřem a na talíři můžete dozdobit i čerstvou bylinkou.
Dobrou chuť!
Podrobné info: