Pažitka
Název:

Hustá polévka z máslových fazolí


Hustá polévka z máslových fazolí


Ingredience:
Ingredience:
máslové fazole500 g
olivový olej dle potřeby
cibule1 ks
řapíkatý celer2 stonky
menší mrkev1 ks
česnek4 stroužky
rajský protlak2 lžíce
drcená rajčata400 g
bobkový list2 ks
nové koření3 kuličky
bazalka dle chuti
oregano dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
těstovinová rýže2 hrsti
zeleninový vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Strašně moc máme rádi luštěninové polévky. S oblibou je dělám husté, ale nikoliv s moukou, ale luštěninou a zeleninou. Tahle italská varianta fazolové polévky se zahustí drobnou těstovinou a věřte tomu, že když sníte plný talíř, tak druhý chod nebude třeba.

Fazole si namočte noc předem do studené vody a druhý den uvařte do měkka.

Na oleji si orestujte zeleninu (cibule, mrkev, celer, česnek) i s kořením a po 3 minutách zasmahněte rajský protlak, který opečte stejně dlouhou dobu. Ztratí nepříjemnou kyselost a vyniknou lépe chutě.

Zalijte drcenými rajčaty a nechte 5 minut podusit na mírném plameni.

Scezené fazole přidejte do polévky a dolijte zeleninovým vývarem. Pokud ale máte po ruce třeba kuřecí, tak tím nic nepokazíte. 

Vsypte těstoviny a nechte povařit do měkka a zhoustnutí polévky. 

Dochuťte solí, pepřem a na talíři můžete dozdobit i čerstvou bylinkou. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno