Pažitka
Název:

Hustá polévka z pečené dýně, rajčat, batátů a kuřecího masa


Hustá polévka z pečené dýně, rajčat, batátů a kuřecího masa


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1/2 ks
větší rajčata4 ks
batát1 ks
kuřecí prso1/2 ks
petržel či koriandr dle chuti
cibule dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
čerstvé oregano dle chuti
smetana (zakysaná smetana či mléko) dle potřeby
Postup přípravy:

Recepty na dýňové polévky jsou trend, který k podzimu prostě patří a dá se uvařit na nejrůznější způsoby. Já mám pro vás například recept z pečené dýně, rajčat, batátů a masa.

Jako první si polovinu dýně rozkrojím na poloviny, pokapu olivovým olejem a dám do trouby na 200 stupňů tak na půl hodinky. Mezitím si kuřecí prso dám vařit do vody, trošku osolím a přidám třeba i kořenovou zeleninu. V druhém hrnci si zpěním cibulku, přidám rajčat, která jsem si předtím spařila a zbavila slupky, upečenou dýni zbavenou taktéž slupky a jeden nakrájený batát. Podlila jsem troškou vývaru, co se mi vaří vedle. Po chvíli přidám i uvařené maso a zase trosku podleji. Až jsou batáty měkké, tak odstavím polévku z plotny, přidám čerstvé oregano a rozmixuji tyčovým mixérem do hladka. Pak vrátím zpět na plotnu, přidám trošku smetany na zjemnění a povařím ještě 2 minuty. Hotovo. Podáváno s opečeným domácím chlebíkem a semínky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno