

| Těsto: | |
| hladká mouka | 130 g |
| krupicový cukr | 180 g |
| kakao | 40 g |
| soda | 1/2 lžičky |
| rozpuštěné máslo | 110 g |
| vejce | 2 ks |
| vanilkový extrakt | 1 lžička |
| čokoládový nebo kávový likér | 120 ml |
| Náplň: | |
| dortové želé | 1 balíček |
| ibiškový sirup | 100 ml |
| voda | 150 ml |
| Krém: | |
| bílky | 2 ks |
| krupicový cukr | 45 g |
| máslo | 220 g |
| rozpuštěná čokoláda | 100 g |
"To není možné, z čeho všeho ty pečeš!" Peču ze všeho. Hledám nové a neokoukané příchutě a vyloženě si v tom libuji. Mnozí čtenáři už vědí, že holduji květinovým příchutím. Fialkové a růžové dezerty jsou pro mě něčím naprosto božským. Nyní přišel na řadu ibišek.
V míse smícháme mouku cukr, kakao, sodu. Přidáme máslo, vajíčka a šleháme. Postupně přiléváme likér. Nakonec přidáme lžičku vanilky. Plníme do 2/3 papírových košíčků. Pečeme na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Želé necháme nabobtnat podle návodu. V kastrolku smícháme sirup s vodou, přivedeme k varu. Přidáme želé, krátce povaříme, necháme vychladnout.
Nad párou vyšleháme bílky s cukrem. Necháme vychladnout. Zašleháme máslo a rozpuštěnou čokoládu. Plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou.
Do cupcaku uděláme jamku, do které dáme ibiškové želé. Zdobíme krémem. Dozdobit můžeme opět ibiškovým želé a sušeným ibiškem.
Podrobné info: