Pažitka
Název:

Ibiškové cupcakes


Ibiškové cupcakes


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka130 g
krupicový cukr180 g
kakao40 g
soda1/2 lžičky
rozpuštěné máslo110 g
vejce2 ks
vanilkový extrakt1 lžička
čokoládový nebo kávový likér120 ml
Náplň:
dortové želé1 balíček
ibiškový sirup100 ml
voda150 ml
Krém:
bílky2 ks
krupicový cukr45 g
máslo220 g
rozpuštěná čokoláda100 g
Postup přípravy:

"To není možné, z čeho všeho ty pečeš!" Peču ze všeho. Hledám nové a neokoukané příchutě a vyloženě si v tom libuji. Mnozí čtenáři už vědí, že holduji květinovým příchutím. Fialkové a růžové dezerty jsou pro mě něčím naprosto božským. Nyní přišel na řadu ibišek.

V míse smícháme mouku cukr, kakao, sodu. Přidáme máslo, vajíčka a šleháme. Postupně přiléváme likér. Nakonec přidáme lžičku vanilky. Plníme do 2/3 papírových košíčků. Pečeme na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. 

Želé necháme nabobtnat podle návodu. V kastrolku smícháme sirup s vodou, přivedeme k varu. Přidáme želé, krátce povaříme, necháme vychladnout. 

Nad párou vyšleháme bílky s cukrem. Necháme vychladnout. Zašleháme máslo a rozpuštěnou čokoládu. Plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou.

Do cupcaku uděláme jamku, do které dáme ibiškové želé. Zdobíme krémem. Dozdobit můžeme opět ibiškovým želé a sušeným ibiškem.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno