

| Ingredience: | |
| kuřecí stehýnka | 14 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| větší šalotka | 1 ks |
| sladká mletá paprika | 2 lžičky |
| koření Garam masala | 1 lžička |
| sůl | 1 lžička |
| žlutá kari pasta | 1/2 lžičky |
| mletý zázvor | 1/4 lžičky |
| mletý koriandr | 1/4 lžičky |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| bílý jogurt | 200 g |
| kokosové mléko | 125 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Pokud vás už nudí klasické pečené kuře, zkuste překvapit touto netradiční úpravou a určitě nebudete litovat.
Z kuřecích paliček sundáme kůži, maso několikrát nařízneme a osolíme. Smícháním jogurtu, česneku, šalotky a koření vytvoříme marinádu. Do ní přihodíme všechna stehýnka a rukama důkladně promícháme a vetřeme marinádu do masa. Dáme odležet do ledničky asi na hodinu. Do vymazaného pekáče vyskládáme marinovaná stehýnka a podlijeme kokosovým mlékem. Pečeme zakryté na 200 stupňů asi 60 minut. Na posledních 15 minut odkryjeme a ke konci můžeme i zapnout funkci grilu. Podáváme s rýží basmati.
Podrobné info: