Pažitka
Název:

Indická kuřecí stehýnka s kokosovým mlékem


Indická kuřecí stehýnka s kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehýnka14 ks
česnek3 stroužky
větší šalotka1 ks
sladká mletá paprika2 lžičky
koření Garam masala1 lžička
sůl1 lžička
žlutá kari pasta1/2 lžičky
mletý zázvor1/4 lžičky
mletý koriandr1/4 lžičky
citronová šťáva1 lžíce
bílý jogurt200 g
kokosové mléko125 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pokud vás už nudí klasické pečené kuře, zkuste překvapit touto netradiční úpravou a určitě nebudete litovat.

Z kuřecích paliček sundáme kůži, maso několikrát nařízneme a osolíme. Smícháním jogurtu, česneku, šalotky a koření vytvoříme marinádu. Do ní přihodíme všechna stehýnka a rukama důkladně promícháme a vetřeme marinádu do masa. Dáme odležet do ledničky asi na hodinu. Do vymazaného pekáče vyskládáme marinovaná stehýnka a podlijeme kokosovým mlékem. Pečeme zakryté na 200 stupňů asi 60 minut. Na posledních 15 minut odkryjeme a ke konci můžeme i zapnout funkci grilu. Podáváme s rýží basmati.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno