Pažitka
Název:

Indická rajčatová polévka


Indická rajčatová polévka


Ingredience:
Ingredience:
krájená rajčata1 konzerva
menší mrkev1 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
červená čočka2 lžíce
bobkový list1 ks
římský kmín1 lžíce
mletý koriandr1/2 lžičky
koření Garam masala1/2 lžičky
sůl dle chuti
Ghíčko2 lžičky
zeleninový vývar nebo voda1 l
smetana ke šlehání100 ml
kokosové mléko50 ml
Postup přípravy:

Máte rádi kořeněnou indickou kuchyni a hledáte něco, co zahřeje na duši i na těle? Pak určitě vyzkoušejte tuto lahodnou polévku. Jedla jí s chutí i moje tříletá dcerka.

Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Po chvilce přidáme nastrouhanou mrkev a společně restujeme. Přidáme i garam masalu, římský kmín a koriandr a necháme rozvonět. Poté do hrnce vyklopíme konzervu rajčat a zalijeme vodou/vývarem. Vhodíme ještě bobkový list a červenou čočku, dostatečně osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme polévku dohladka a zjemníme smetanou. Můžeme podávat posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno