Pažitka
Název:

Indické cibulové smaženky (bhajis) s mátovou rájtou


Indické cibulové smaženky (bhajis) s mátovou rájtou


Ingredience:
Ingredience:
velká cibule2 ks
hraška100 g
žlutá kari pasta nebo koření1 lžíce
prášek do pečiva1/2 lžička
chilli paprička nebo drcené chilli dle chuti
sůl špetka
voda150 ml
Rájta:
malý bílý hustý jogurt1 kelímek
čerstvá máta pár snítek
česnek1 malý stroužek
sůl špetka
Postup přípravy:

Cibule na indický způsob....

Cibuli nakrájíme na proužky. Smícháme v míse suroviny na těstíčko, tzn. hrašku, prášek do pečiva, kari pastu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimícháme do směsi.
Rozpálíme si v pánvi dostatečné množství oleje a smaženky pečeme do zlatova z obou stran. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk.
Na rájtu smícháme jogurt s utřeným česnekem, posekanou mátou a malinko osolíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno