

| Ingredience: | |
| jehněčí kýta | 700 g |
| velká cibule | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| drcená rajčata | 2 plechovky |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| kurkuma | 1 lžička |
| kari | 1 lžička |
| mletý koriandr | 1 lžička |
| garam masala | 1 lžička |
| mletý římský kmín | 2 lžičky |
| mletý zázvor | 1/2 lžičky |
| voda | 100 ml |
| sůl | dle chuti |
| ghí | dle potřeby |
Indickou kuchyni jsem si vážně zamilovala, a tak ji občas připravuji i doma. Ve spojení s domácím jehněčím masem je to zkrátka hřejivá balada.
Jehněčí maso pečlivě očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Na ghí prudce restujeme, než se maso zatáhne. Pak ho přendáme do pomalého hrnce a do výpeku dáme smažit cibuli a po chvilce i česnek. Když je cibulka zlatavá, přisypeme všechno koření a necháme krátce rozvonět. Hned poté zalijeme drcenými rajčaty, osolíme a promícháme. Směs vylijeme na maso, přidáme vodu a citronovou šťávu. Necháme pomalit 4 hodiny na stupeň HIGH. Podávat můžeme s rýží, indickými plackami, nebo chlebem. Dobrou chuť!
Podrobné info: