Pažitka
Název:

Indické jehněčí madrás z pomalého hrnce


Indické jehněčí madrás z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí kýta700 g
velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
drcená rajčata2 plechovky
citronová šťáva1 lžíce
kurkuma1 lžička
kari1 lžička
mletý koriandr1 lžička
garam masala1 lžička
mletý římský kmín2 lžičky
mletý zázvor1/2 lžičky
voda100 ml
sůl dle chuti
ghí dle potřeby
Postup přípravy:

Indickou kuchyni jsem si vážně zamilovala, a tak ji občas připravuji i doma. Ve spojení s domácím jehněčím masem je to zkrátka hřejivá balada. 

Jehněčí maso pečlivě očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Na ghí prudce restujeme, než se maso zatáhne. Pak ho přendáme do pomalého hrnce a do výpeku dáme smažit cibuli a po chvilce i česnek. Když je cibulka zlatavá, přisypeme všechno koření a necháme krátce rozvonět. Hned poté zalijeme drcenými rajčaty, osolíme a promícháme. Směs vylijeme na maso, přidáme vodu a citronovou šťávu. Necháme pomalit 4 hodiny na stupeň HIGH. Podávat můžeme s rýží, indickými plackami, nebo chlebem. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno