

| Ingredience: | |
| kuřecí paličky | 12 ks |
| mletý korindr | 1 lžíce |
| kurkuma | 1 lžíce |
| sladká paprika | 1 lžíce |
| mletý římský kmín | 1 lžíce |
| Garam Masala | 1 lžíe |
| mletý zázvor | 1/2 lžíce |
| bílý jogurt | 150 g |
| česnek | 2 - 3 stroužky |
| olej | 2 lžíce |
| citronová šťáva | 1/2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| Příloha: | |
| cizrna | 1 plechovka |
| krájená rajčata | 1 plechovk |
| bulgur | 250 g |
V minulém životě jsem určitě musela být Indka. Zajímá mě jejich kultura, láká jejich země a miluju i indické jídlo, plné chutí a vůní. Až donedávna jsem ho pouze občas ochutnala v restauraci, ale pak jsem si pořídila všemožná koření a začala experimentovat i doma. Myslím, že tohle byl výborný výsledek.
Kuřecí stehýnka zbavíme kůže a na několika místech nařízneme. Pomocí mašlovačky potřeme každé stehýnko olejem a osolíme. Směs koření nejdříve dobře promícháme v kastrůlku a na mírném plameni necháme asi 2-3 minuty rozvonět. Vedle si dáme do misky jogurt, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a olej. Vmícháme směs koření. Teď přijde poněkud "špinavá" práce (smích). Každé stehýnko potřeme jogurtovou kořeněnou směsí a pořádně vmasírujeme ze všech stran a do zářezů. Klademe vedle sebe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi hodinu. Během pečení několikrát obracíme a můžeme ještě potřít zbylou marinádou. Zatímco se maso peče, připravíme si přílohu. Propláchnutý bulgur zalijeme dvojnásobkem vody, osolíme a vaříme asi 10-15 minut. Pak necháme pod pokličkou dojít, dokud se nevstřebá všechna přebytečná tekutina. V kastrůlku si prohřejeme nasekaná rajčata, osolíme, případně trochu dosladíme. Přidáme slitou a propláchnutou cizrnu a nakonec vše vmícháme do uvařeného bulguru. Dobrou chuť!
Podrobné info: