Pažitka
Název:

Indické placky čapátí


Indické placky čapátí


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
vlažná voda200 - 250 ml
sůl1 lžička
olivový olej2 lžíce
Postup přípravy:

Na přípravu jednoduché placky se hodí hlavně jako příloh k indickým jídlům, dobré jsou i ke guacamole a nakonec není vůbec špatné je naplnit zeleninou, šunkou se sýrem, srolovat a vzít si je na svačinu.

V míse smíchejte mouku se solí, přidejte olej a začněte přilívat vodu. Pro začátek jen 200 ml, ale pokud to bude potřeba, použijte celých 250 ml. Záleží na mouce. Uhněťte tužší těsto. 

Těsto rozdělte na 8 kousků. Z každého udělejte kuličku a rozválejte ji na tenkou placku. 

Pečte na suché pánvi. Placky otáčejte ve chvíli, kdy se hodně nafouknou a ještě opečte z druhé strany. 

Placky je nejlepší dělat čerstvé. Můžete je uchovat do druhého dne, ale nejlépe v sáčku, volně rychle tvrdnou.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno