Pažitka
Název:

Išelské dortíčky


Išelské dortíčky


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka300 g
kakao1 lžíce
máslo200 g
cukr80 g
mleté mandle80 g
žloutek1 ks
Krém:
mleté vlašské ořechy100 g
máslo100 g
moučkový cukr60 g
meruňková marmeláda1 lžíce
rum2 lžíce
čokoládová poleva + zdobení dle potřeby
Postup přípravy:

Išelské dortíčky podle našeho rodinného receptu. Doma se pekly každý rok a já je teď peču taky moc ráda. Ozdobit je můžete oříškem, mandlí, cukrovým sypáním nebo jako já - ozdobou vyrobenou z marcipánu.

I když recept přidávám až teď, pokud chcete ještě dortíčky upéct, nemusíte se bát, že vám nezměknou. Já je také právě před chvílí dokončila. Zvlášť u receptů s krémem mi pečení a zdobení "na poslední chvíli" přijde jako výhoda. Přece jenom, v krému je spousta másla a tak je lepší cukroví čerstvé.

Do mísy prosejte mouku, přidejte kakao, cukr, mleté mandle a dobře promíchejte. K sypké směsi přidejte žloutek a máslo a uhněťte těsto. Nechte ho hodinu odpočinout v ledničce. 

Mezitím připravte krém. Utřete cukr s máslem a postupně přidávejte i ostatní ingredience. 

Z těsta vyválejte plát, silný přibližně 2 mm a vykrajujte kolečka. Pečte na 160°C asi 8 minut.

Po vychladnutí kolečka spojujte krémem a ozdobte čokoládou + ořechy, sypáním nebo marcipánem podle chuti.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno