

| Ingredience: | |
| větší lilek | 2 ks |
| pálivá zelená paprika | 1 ks |
| olivový olej | dle potřeby |
| česnek | 4 - 5 stroužků |
| noky | 1 a půl balíčku |
| Kayenský pepř (chilli) | 1 lžička |
| spařená oloupaná rajčata | 6 - 8 ks |
| tymián | dle chuti |
| divoká bazalka | dle chuti |
| oregano | dle chuti |
| estragon | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| parmazán nebo jiný tvrdý sýr | dle chuti |
Omáčka jako z Itálie. Z lilků, papriky, česneku a spousty bylinek.
Lilky nakrájíme na kolečka, prosolíme a necháme na půl hodiny vypotit. Pak je otřeme kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na kostičky (pokud chcete, můžete přidat i cukety). Papriky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme orestovat lilky, papriky (cukety), přidáme plátky česneku, Kayenský pepř a všechny nadrcené bylinky a spařená a oloupaná pokrájená rajčátka. Dusíme, mícháme asi 10 - 12 minut. Dochutíme solí a pepřem. Uvařené bramborové noky podáváme s touto omáčkou a posypané parmazánem. Zdobíme divokou bazalkou.
Podrobné info: