Pažitka
Název:

Italská pikantní omáčka s noky


Italská pikantní omáčka s noky


Ingredience:
Ingredience:
větší lilek2 ks
pálivá zelená paprika1 ks
olivový olej dle potřeby
česnek4 - 5 stroužků
noky1 a půl balíčku
Kayenský pepř (chilli)1 lžička
spařená oloupaná rajčata6 - 8 ks
tymián dle chuti
divoká bazalka dle chuti
oregano dle chuti
estragon dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
parmazán nebo jiný tvrdý sýr dle chuti
Postup přípravy:

Omáčka jako z Itálie. Z lilků, papriky, česneku a spousty bylinek. 

Lilky nakrájíme na kolečka, prosolíme a necháme na půl hodiny vypotit. Pak je otřeme kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na kostičky (pokud chcete, můžete přidat i cukety). Papriky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme orestovat lilky, papriky (cukety), přidáme plátky česneku, Kayenský pepř a všechny nadrcené bylinky a spařená a oloupaná pokrájená rajčátka. Dusíme, mícháme asi 10 - 12 minut. Dochutíme solí a pepřem. Uvařené bramborové noky podáváme s touto omáčkou a posypané parmazánem. Zdobíme divokou bazalkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno