Pažitka
Název:

Italská polévka z pečených paprik a rajčat


Italská polévka z pečených paprik a rajčat


Ingredience:
Ingredience:
velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté1 ks
velká rajčata2 ks
cibule1 ks
sušená rajčata naložená v oleji6 ks
česnek2 stroužky
zeleninový vývar nebo voda500 - 750 ml
čerstvá bazalka dle chuti
ocet balsamico dle chuti
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Včera a dnes se připravovala na mém kurzu Italské kuchyně tato polévka z pečených paprik a rajčat. Abych vás o ni neochudila, donesla jsem vzorek i domů, abych vám ji mohla nafotit a přidat recept. Tak tady je.

Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru. Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a trochu zchladnout. Odstraníme slupky z papriky i rajčat, z papriky vyjmeme semeník. Oboje posekáme, stačí na větší kusy. Nakrájíme na kostičky cibuli a sušená rajčata, posekáme česnek a bazalku. Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme česnek, posekanou zeleninu i sušená rajčata, chvilku restujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme vařit cca 15 minut. Poté vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Nakonec přidáme bazalku a dochutíme pár kapkami balsamica, popř. dosolíme a už dál nevaříme.  Při servírování můžeme posypat trošku parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno