Ingredience: | |
velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté | 1 ks |
velká rajčata | 2 ks |
cibule | 1 ks |
sušená rajčata naložená v oleji | 6 ks |
česnek | 2 stroužky |
zeleninový vývar nebo voda | 500 - 750 ml |
čerstvá bazalka | dle chuti |
ocet balsamico | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Včera a dnes se připravovala na mém kurzu Italské kuchyně tato polévka z pečených paprik a rajčat. Abych vás o ni neochudila, donesla jsem vzorek i domů, abych vám ji mohla nafotit a přidat recept. Tak tady je.
Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru. Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a trochu zchladnout. Odstraníme slupky z papriky i rajčat, z papriky vyjmeme semeník. Oboje posekáme, stačí na větší kusy. Nakrájíme na kostičky cibuli a sušená rajčata, posekáme česnek a bazalku. Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme česnek, posekanou zeleninu i sušená rajčata, chvilku restujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme vařit cca 15 minut. Poté vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Nakonec přidáme bazalku a dochutíme pár kapkami balsamica, popř. dosolíme a už dál nevaříme. Při servírování můžeme posypat trošku parmazánem.
Podrobné info: