

| Ingredience: | |
| tortilla | 4 ks |
| černé olivy | dle chuti |
| extra panenský olivový olej | dle potřeby |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| baby špenát | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| strouhaný parmazán nebo Pecorino | dle chuti |
| sušená rajčátka | dle chuti |
| mozzarella | cca 200 g |
Dnešní recept je opravdu rychlovka, ideální na léto, kdy nechcete u plotny strávit zbytečně moc času nebo prostě po příchodu z práce. Naše nejoblíbenější je právě tato italská verze, ke které doporučuji nějaký fajn salátek s osvěžujícím citronovým dresinkem.
Budeme potřebovat pánev a ideálně nějaký hrnec na zatížení plus obracečku na palačinky. Nejprve si nakrájíme sušená rajčátka, olivy rozpůlíme, nastrouháme sýr (cca větší hrst), bazalku nasekáme na jemno a mozzarellu natrháme na menší kousky.
Rozehřejeme pánev s troškou oleje na středním plameni, dáme opékat jednu tortillu a rychle na ni naskládáme - mozzarellu, pár oliv, sušená rajčátka, strouhaný sýr, opepříme, posypeme čerstvou bazalkou a baby špenátem, vše přiklopíme další tortillou a tu "zatížíme" hrncem.
Necháme pár minut péct cca 3 minuty. Poté rychlým pohybem a obracečkou převrátíme na druhou stranu. A opět opékáme zhruba tři minuty. Rozkrájíme na čtvrtiny a ihned podáváme, ideálně s nějakým fresh salátkem.
Dobrou chuť
Podrobné info: