Pažitka
Název:

Italská quesadilla


Italská quesadilla


Ingredience:
Ingredience:
tortilla4 ks
černé olivy dle chuti
extra panenský olivový olej dle potřeby
čerstvá bazalka dle chuti
baby špenát dle chuti
pepř dle chuti
strouhaný parmazán nebo Pecorino dle chuti
sušená rajčátka dle chuti
mozzarellacca 200 g
Postup přípravy:

Dnešní recept je opravdu rychlovka, ideální na léto, kdy nechcete u plotny strávit zbytečně moc času nebo prostě po příchodu z práce. Naše nejoblíbenější je právě tato italská verze, ke které doporučuji nějaký fajn salátek s osvěžujícím citronovým dresinkem. 

Budeme potřebovat pánev a ideálně nějaký hrnec na zatížení plus obracečku na palačinky. Nejprve si nakrájíme sušená rajčátka, olivy rozpůlíme, nastrouháme sýr (cca větší hrst), bazalku nasekáme na jemno a mozzarellu natrháme na menší kousky. 

Rozehřejeme pánev s troškou oleje na středním plameni, dáme opékat jednu tortillu a rychle na ni naskládáme - mozzarellu, pár oliv, sušená rajčátka, strouhaný sýr, opepříme, posypeme čerstvou bazalkou a baby špenátem, vše přiklopíme další tortillou a tu "zatížíme" hrncem. 

Necháme pár minut péct cca 3 minuty. Poté rychlým pohybem a obracečkou převrátíme na druhou stranu. A opět opékáme zhruba tři minuty. Rozkrájíme na čtvrtiny a ihned podáváme, ideálně s nějakým fresh salátkem. 

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno