

| Ingredience: | |
| olivový olej | 3 lžíce |
| česnek posekaný nadrobno | 4 stroužky |
| čerstvá chilli paprička zbavená semen a pokrájená nadrobno | 1 ks |
| celá loupaná rajčata rozmixovaná do hladka | 2 konzervy (po 400 g) |
| krupicový cukr | 1 lžička |
| sůl | špetka |
| mletý čerstvý pepř | špetka |
| italský chleba, den starý nakrájený na kostky (může být i bez kůrky jen střída) | 100 g |
| balzamikový ocet | 2 lžičky |
| čerstvá bazalka do polévky a pár lístků na ozdobu | dle chuti |
| Na závěrečné dochucení: | |
| nakládaná sušená rajčata rozmixovaná s půl stroužkem česneku a 6 - 8 lžícemi olivového oleje | 4 ks |
Nevím jak Vy, ale já si v těch báječných italských bistrech ráda kupuji bílý chléb s pevnou kůrkou, drobivý a měkký. Nikdy ho nesníme celý a chléb doma tvrdne. Nám to ale nevadí a ze zbylého chleba uvaříme báječnou italskou rajčatovou polévku. Je velmi krémová a zasytí.
V létě si ji udělejte z čerstvých předem oloupaných rajčat. Ať jsem běhala, jak jsem běhala, bazalku jsem nesehnala…tak příště.
Podrobné info: