

| Ingredience: | |
| cukrový Cantaloupe meloun | 1 ks (1 - 1,5 kg) |
| sicilský červený pomeranč | 1 ks |
| limetková nebo citronová šťáva | 2 lžíce |
| mořská sůl | špetka |
| čerstvě mletý barevný pepř | špetka |
| prosciutto | 4 plátky |
Vaření miluju fakt moc, a tak jsem se „vnutila“ do cateringový kuchyně Ambiente, kde občas, ve svým volnu, pomáhám s přípravama na různý akce, rauty, atd. Hned poprvé jsem chystala chipsy z prosciutta, na studenou Cantaloupe polívku.
„Jak se dělá?!“, ptám se a hurááá, dostává se mi odpovědi. Mám recept na fantasticky svěží, letní polívku!
Z melounu vykrájíme dužinu, tu pokrájíme na kostky, které umixujeme v mixéru do hladka. Já občas nechávám i hrubší konzistenci, aby se dalo do kousku melounu kousnout.
Rozmixovaný Cantaloupe meloun dochutíme šťávou z pomeranče a limety, osolíme, přidáme nahrubo namletý barevný pepř a navrch položíme plátek prosciutta, který jsme si předtím šoupli na chvíli na suchou pánev, aby pustil tuk a opékali jsme ho dokřupava. Chuťovej zázrak je hotov, v horkých letních měsících bych klidně do polévky přidala pár kostek ledu. Dobrou chuť.