

| Ingredience: | |
| pohanková mouka | 120 g | 
| špaldová polohrubá mouka | 80 g | 
| pšeničná polohrubá mouka | 50 g | 
| třtinový cukr | 50 g | 
| vanilkový cukr | 1 balíček | 
| prášek do pečiva bez fosfátů | 10 g | 
| sůl | špetka | 
| vejce | 2 ks | 
| máslo | 85 g | 
| nastrouhaná jablka | 220 g | 
| mandlové mléko | 200 ml | 
| mandlová drť | 50 g | 
| Krém: | |
| změklé máslo | 120 g | 
| lučina | 200 g | 
| sušená třtinová šťáva | 50 g | 
| matcha tea | 2 lžičky | 
| vanilková esence | pár kapek | 
| čokoládové kamínky | dle potřeby | 
Barvení pomocí zeleného čaje Matcha už mi nějakou dobu leží v hlavě. Nejprve jsem zkoušela obarvit mrkvové těsto, ale to se moc nepodařilo. Zato tento druhý pokus, myslím, vyšel více než dobře.
Smícháme mouky s cukrem, solí a práškem do pečiva. V druhé misce si promícháme vejce, rozpuštěné máslo, jablka, mandlovou drť a mléko. Nakonec dáme vše dohromady a vymícháme v kompaktní těsto. Plníme silikonové formičky na muffiny, asi do 3/4 objemu. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme změklé máslo s lučinou, třtinovou šťávou a vanilkovou esencí. Když vznikne hladký krém, přisypeme matcha tea a mícháme tak dlouho, dokud se krém rovnoměrně neobarví. Vychladlé muffiny zdobíme krémem pomocí cukrářské zdobičky a navrch rozmístíme čokoládové kamínky nebo třeba lentilky či jiné sypání.
Podrobné info: