Pažitka
Název:

Jablečné kapsičky


Jablečné kapsičky


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení
mandlová moučka2 - 3 lžíce
rozpuštěné máslo2 lžíce
oloupaná a pokrájená jablka dle potřeby
skořice1 lžička
rozinky hrst
cukr2 lžíce
skořicový cukr na posypání kapsiček1 ks
žloutek na pomašlování kapsiček1 ks
hladká mouka na poprášení válu2 lžíce
Postup přípravy:

Asi to všichni dobře znáte, že děti mají určité období, kdy "si na něčem ujížděj". No a u Vendulky je to jablečné období - trvá už teda docela dlouho… Takže si Vendulka zase včera přála "štrúdlík". A tak jsem tentokrát zvolila trochu něco jiného a hlavně praktického na zahradu "do ruky".

Na vále posypaném hladkou moukou vyválíme plát z listového těsta a nařežeme si delší obdélníky. Na půlku obdélníku nasypeme trochu mandlové moučky (mohou být i strouhané lískové nebo vlašské ořechy, nebo pokud máte-li alergii na ořechy, použijte strouhanku) a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poté navrstvíme pokrájená jablka, posypeme skořicí, rozinkami, cukrem a překlopíme druhou půlkou těsta, z části obdélníku. Teď pomocí vidličky zamačkáme všechny tři strany kapsičky, tak abychom kapsičku uzavřeli. Kapsičku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí nože nařízneme povrch kapsičky, aby měla kudy unikat pára při pečení. Pak už jen pomašlujeme žloutkem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180°C asi 20 minut do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno