

| Těsto: | |
| hladká mouka | 160 g |
| máslo | 114 g |
| cukr | 1/2 lžíce |
| ledová voda | 60 ml |
| sůl | 1 lžička |
| Náplň: | |
| středně velká červená jablka | 2 ks |
| kukuřičný škrob | 1 lžička |
| hnědý cukr | 2 lžíce |
| mletá skořice | 1/2 lžičky |
| citronová šťáva | 1/2 lžíce |
| Na potření: | |
| vejce | 1 ks |
| voda | 1 lžíce |
| hnědý cukr muscovado | na posypání |
| Šlehačka: | |
| smetana ke šlehání (min 30%) | 1 kelímek |
Teď tu pro vás mám recept na mini galettes, který najdete i v novém čísle Cinnamon online magazínu!
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Dále přidejte nakrájené kusy másla a vytvořte drobenku. Přilijte ledovou vodu a vypracujte těsto. Vytvarujte ho do plochého kola, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici minimálně 1 hodinu.
Předehřejte troubu na 190 °C a vyložte plech pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte cukr, skořici, škrob, citronovou šťávu a jablka. Vychlazené těsto rozdělte na čtyři části a rozválejte na menší tenká kola. Do středu naskládejte plátky jablek (nechte si okraj cca 3 centimetry), těsto přes ně opatrně přehněte a v případě potřeby přeložte přes sebe, aby záhyby držely pohromadě.
V malé misce smíchejte vejce se lžící vody. Lehce jím potřete okraje galetek a posypte je hnědým cukrem muscovado. Doba pečení je asi 35 – 40 minut, dokud nejsou galetky dozlatova upečené a jablka měkká. Poté nechte vychladnout a podávejte s čerstvě vyšlehanou šlehačkou.
Musím říct, že se po takových dezertech můžu utlouct - jablka a skořice nikdy neomrzí, uvidíte! :)
Podrobné info: