Pažitka
Název:

Jablečné řezy


Jablečné řezy


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka400 g
vejce1 ks
Hera1 ks
prášek do pečiva1 ks
vymačkaná citronová šťáva1 lžíce
mléko7 lžic
vanilkový cukr1 ks
Náplň:
jablka (nastrouhaná)1 kg
vanilkový pudink2 balíčky
cukr8 lžic
vanilkový cukr2 balíčky
rozinky dle potřeby
skořice (nemusí být) dle chuti
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Řezy jsou pořád oblíbené na všechny způsoby. Je pravdou, že je doma v kuchyni moc neohřejí, za to časově to skoro nestojí za řeč. Můžete se hned ohlédnout po další chutné variantě, třeba zde na pažitce.

Těsto se zpracuje, poté rozdělí na dva díly a z každého se vyválí plát. První plát položíme na tukem vymazaný plech a uděláme i okraje (jako „vaničku). 
Poté dáme na těsto jablečnou směs (všechny ingredience smíchat dohromady, včetně pudingového prášku). 
Na jablečnou směs položíme druhý plát těsta. Sem tam uděláme do těsta pár dírek (vidličkou, nebo párátkem), aby mohla vycházet pára při pečení a poté povrch těsta potřeme rozšlehanými žloutky, pro zlatavou barvu. 
Řezy pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut – do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková-Balštíková

    zavřít okno