Pažitka
Název:

Jablečný perník


Jablečný perník


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka200 g
cukr krupice100 g
vejce1 ks
kypřící prášek do pečiva1 ks
perníkové koření1 lžíce
holandské kakao3 - 4 lžíce
slunečnicový olej130 ml
mléko120 ml
střední jablka2 ks
nalámané vlašské ořechy2 hrsti
Ozdobení:
rozpuštěná čokoládacca 50 g
kokos dle chuti
Postup přípravy:

Jste milovníkem perníku? Ano? Tak to vás potěším, jako jsem vždy potěšila svého bráchu. Pamatuji si totiž dobu, kdy se u nás doma nepeklo nic jiného. Brácha byl v té době "ve vývinu", jak jsme říkávali a dokázal toho sníst víc, než celá armáda hladových vojáků. A klasicky nepřibíral. To jsem mu záviděla. Ale tak jsem ho aspoň vždy potěšila touto lahůdkou.

Je to perník, do kterého vždy nastrouhám jablko a díky tomu je krásně vláčný. Miluji v něm kousky ořechů, které krásně křupou, ale o nejvíc miluji je to, že ho celý poliji čokoládou. Pak je to naprosto dokonalé. 

Takže neváhejte ani minutu a zkuste ho.

Rozpálíme si troubu na 170 stupňů. 

Oloupeme si a nastrouháme jablka. Polámeme vlašské ořechy, vložíme do mísy a smícháme se zbytkem ingrediencí. Důkladně promícháme.

Plech si vysteleme pečícím papírem. A nalijeme do něj těsto. A pečeme cca 30 minut. Zda bude hotový, zjistíme pomocí špejle. 

Poté si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a celý perník polijeme. Nakonec ještě posypeme kousky kokosu.

A můžeme podávat se sklenicí vychlazeného mléka.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno