

| Ingredience: | |
| jablečný mošt (džus) | 1 l |
| jablka | 2 ks |
| pomeranč | 2 ks |
| citron | 2 ks |
| celá skořice | 4 - 5 ks |
| badyán | 3 hvězdičky |
| hřebíček | 6 ks |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| cukr | 1 - 2 lžíce |
| tuzemský rum (dospělácká verze) | 100 ml |
Dnes jedeme v jablíčkách! Protože je pěkná zima, tak jsem připravila na zahřátí JABLEČNÝ PUNČ. Slovo punč má původ v hindském výrazu “pánč” s významem pět, protože původně se zhotovoval z pěti přísad: z alkoholu, cukru, citrónu, vody a čaje či koření.
Do hrnce nalijeme jablečný mošt (džus), přidáme šťávu z jednoho citronu, vanilkový cukr, cukr třtinový (ale může být i krupice), celou skořici a v čajovém sítku hřebíček a badyán. Poté jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Pomeranče a citrony nakrájíme na plátky a všechno nakrájené ovoce přidáme do hrnce. Punč necháme asi 10 minut probublat. V případě dospělácké verze poté přidáme rum a můžeme servírovat.
VENDY TIP! Do punče pro dospělé přidávám i rozinky naložené v rumu.
Podrobné info: