Pažitka
Název:

Jablečný punč s pomerančem


Jablečný punč s pomerančem


Ingredience:
Ingredience:
jablečný mošt (džus)1 l
jablka2 ks
pomeranč2 ks
citron2 ks
celá skořice4 - 5 ks
badyán3 hvězdičky
hřebíček6 ks
vanilkový cukr1 ks
cukr1 - 2 lžíce
tuzemský rum (dospělácká verze)100 ml
Postup přípravy:

Dnes jedeme v jablíčkách! Protože je pěkná zima, tak jsem připravila na zahřátí JABLEČNÝ PUNČ. Slovo punč má původ v hindském výrazu “pánč” s významem pět, protože původně se zhotovoval z pěti přísad: z alkoholu, cukru, citrónu, vody a čaje či koření. 

Do hrnce nalijeme jablečný mošt (džus), přidáme šťávu z jednoho citronu, vanilkový cukr, cukr třtinový (ale může být i krupice), celou skořici a v čajovém sítku hřebíček a badyán. Poté jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Pomeranče a citrony nakrájíme na plátky a všechno nakrájené ovoce přidáme do hrnce. Punč necháme asi 10 minut probublat. V případě dospělácké verze poté přidáme rum a můžeme servírovat.

VENDY TIP! Do punče pro dospělé přidávám i rozinky naložené v rumu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno