

| Ingredience: | |
| hladká špaldová mouka | 400 g |
| vejce | 1 ks |
| změklé máslo | 200 g |
| bílý jogurt | 150 g |
| sůl | špetka |
| jablka | dle potřeby |
| cukr | dle chuti |
| strouhanka | dle potřeby |
| rozpuštěné máslo | dle potřeby |
| oříšky | dle chuti |
| semínka | dle chuti |
| skořice | dle chuti |
K odpolední kávičce si dopřejeme náš oblíbený proplétaný jablečný štrúdl. Příprava je snadná a pochvala zaručená. Ze všech možných ozkoušených těst na štrúdl mám tohle chuťově nejradši a ještě k tomu se s ním skvěle pracuje.
Z mouky, vejce, másla, jogurtu a soli vypracujeme jemné těsto, které dáme alespoň na 30 minut odpočinout do ledničky. Po vyndání těsto ještě lehce a krátce prohněteme a rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme, posypeme strouhankou, pokryjeme nastrouhanými jablky, podle potřeby pocukrujeme, posypeme oříšky a pokapeme máslem. Štrúdl buď zavineme, nebo můžeme zvolit propletenou variantu. Povrch potřeme máslem a dáme péct při 170-180°C na cca 30 minut. Štrúdly vyndáme z trouby, když jsou krásně zlaté.
Podrobné info: