Pažitka
Název:

Jablečný štrúdl


Jablečný štrúdl


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka400 g
vejce1 ks
změklé máslo200 g
bílý jogurt150 g
sůl špetka
jablka dle potřeby
cukr dle chuti
strouhanka dle potřeby
rozpuštěné máslo dle potřeby
oříšky dle chuti
semínka dle chuti
skořice dle chuti
Postup přípravy:

K odpolední kávičce si dopřejeme náš oblíbený proplétaný jablečný štrúdl. Příprava je snadná a pochvala zaručená. Ze všech možných ozkoušených těst na štrúdl mám tohle chuťově nejradši a ještě k tomu se s ním skvěle pracuje.

Z mouky, vejce, másla, jogurtu a soli vypracujeme jemné těsto, které dáme alespoň na 30 minut odpočinout do ledničky. Po vyndání těsto ještě lehce a krátce prohněteme a rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme, posypeme strouhankou, pokryjeme nastrouhanými jablky, podle potřeby pocukrujeme, posypeme oříšky a pokapeme máslem. Štrúdl buď zavineme, nebo můžeme zvolit propletenou variantu. Povrch potřeme máslem a dáme péct při 170-180°C na cca 30 minut. Štrúdly vyndáme z trouby, když jsou krásně zlaté.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno