Pažitka
Název:

Jablečný štrůdl z kokosové mouky


Jablečný štrůdl z kokosové mouky


Ingredience:
Ingredience na náplň:
větší jablko6 ks
skořice1 pol. lžíce
třtinový cukr1 pol. lžíce
citronová šťáva1 malá lžička
máslo na potírání1 kousek
Ingredience na těsto:
kokosová mouka150 g
špaldová mouka125 g
máslo125 g
skyr1 malý kelímek
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Dneska jsem měla chuť na štrůdl. Pokud nepečete z kokosové mouky, nastal ten pravý čas. Dezerty jsou jemné, chutné a krásně voní. Děti vám za takový štrůdl, utrhnou talíř i s rukou!

Obě mouky smícháme v míse spolu s rozpuštěným máslem, skyrem, špetkou soli a uhněteme těstíčko.
Rozdělíme ho na dvě půlky a vyválíme na vále podsypaným moukou dva pláty.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Promícháme s cukrem, skořicí a kapkou citrónu a poklademe na oba dva pláty těsta.
Zabalíme, založíme cípy pod těsto, potřeme máslem a dáme péct do vyhřáté trouby cca 30 minut při 180° C dozlatova.
Podáváme s kokosovou šlehačkou.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Petra Kafuňková

    zavřít okno