

| quinoa v suchém stavu | 1 hrnek |
| vejce | 2 ks |
| jablko (oloupané a nastrouhané nahrubo) | 2 ks |
| hruška (oloupaná a nastrouhaná nahrubo) | 1 ks |
| skořice | 1 lžička |
| muškátový oříšek | 1/2 lžičky |
| rozinky | 1/4 hrnku |
| vanilkové sojové mléko (může být i klasické polotučné) | 2 hrnky |
| med | 2 lžíce |
| nasekané mandle | 1/2 hrnku |
| máslo (na vymazání) | kousek |
| Ingredience: |
Tak si asi říkáte, co je to vlastně ta quinoa. Jde o rostlinku s názvem Merlík čilský, svým vzhledem připomíná obilovinu a občas bývá zaměňována s kuskusem. Její hlavní předností je to, že je přirozeně bezlepková. V kuchyni má obrovské využití a dá se s ní vykouzlit spousta báječných jídel.
Já jsem pro dnešek zvolila quinou na sladko a chystám se i na slanou variantu. V běžných supermarketech jsem na ni ještě nenarazila, ale spolehlivě ji seženete v každé prodejně zdravé výživy.