Pažitka
Název:

Jablkový a hruškový závin


Jablkový a hruškový závin


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh1 kostka
Hera1 ks
hladká mouka + na vál250 g
sůl špetka
Náplň:
strouhankacca 100 g
máslo1 lžička
jablka a hrušky dle potřeby
rozinky namočené v rumu dle chuti
vlašské ořechy dle chuti
skořice dle chuti
cukr dle chuti
vajíčko na potření
Postup přípravy:

U nás doma máme v oblibě záviny. Dělám je z různých těst. Dnes jsem zvolila velmi jednoduché a výborné těsto s tvarohem.

Vše propracujeme a těsto rozdělíme na dva díly. Rozválíme na obdélníky a posypeme na másle opraženou strouhankou. Jeden závin jsem udělala s jablky a druhý s hruškami. Jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců, nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu. Stejnoměrně rozložíme na těsto, posypeme skořicí a cukrem nebo skořicovým cukrem. Posypeme rozinkami a vlašskými ořechy. Zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno