Pažitka
Název:

Jablkový koláč s čokoládovou polevou


Jablkový koláč s čokoládovou polevou


Ingredience:
vejce (oddělíme žloutky od bílků)4 ks
nahrubo mleté ořechy100 g
mletý mák100 g
polohrubá mouka100 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
strouhaná nebo nahrubo posekaná jablka i se slupkou500 g (cca 5 malých jablíček zbavených jádřinců)
cukr150 g (nebo dle chuti)
čokoláda na vaření100 g
máslo kousek
Ingredience:
Postup přípravy:

Koláč je tak rychlý, že přemýšlím, co napíši do přípravy....

Tyhle buchtičky mám opravdu ráda, všechno zamíchat a upéct, to prostě musí dokázat i úplná začátečnice v kuchyni a co se týče sladkého vypékání, tak se opravdu za takovou začátečnici pořád považuji :)

Ingredience smícháme dohromady, nakonec vmícháme sníh z bílků  a hutné těsto dáme do koláčové formy, uhladíme a pečeme na 180°C cca 35 minut.
Po vychladnutí vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, kterou jsem udělala z kousku másla a 100g čokolády na vaření (rozpuštěné v mikrovlnné troubě). Zase nechte malinko ztuhnout.

Jablka dělají tento moučník vláčným, nešetřete ani jablky, ani mákem.


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno