Pažitka
Název:

Jablkový koláč


Jablkový koláč


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka550 g
moučkový cukr200 g
Hera1 ks
vejce2 ks
vanilkový cukr1 balíček
mouka na vál dle potřeby
rozinky namočené v rumu dle chuti
vlašské ořechy dle chuti
oloupaná a vykrájená jablkacca 1 kg
skořicový cukr2 balíčky
máslo1 lžička
strouhanka na opražení3 lžíce
Postup přípravy:

Jablek se letos urodila spousta a vnoučata tento koláč prostě milují.

Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, změklý tuk, vejce, vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme v lednici asi půl hodiny uležet zabalené ve folii.

Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vyválíme na velikost plechu a pomocí vlečku přeneseme na vymazaný plech. Posypeme opraženou strouhankou a poklademe nahrubo nastrouhanými a vymačkanými jablky. Posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými vlašskými ořechy. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno