Pažitka
Název:

Jablkový "SACHR"


Jablkový "SACHR"


Ingredience:
hladká mouka250 g
cukr krystal300 g
jemně nastrouhaná jablka300 g
máslo100 g
kakao40 g
prášek do pečiva1 balíček
vejce3 ks
meruňková marmeláda200 g
čokoláda + kousek másla na polevu
Ingredience:
Postup přípravy:

Je podzim, sezona jablek, tak zkuste tento výborný dortík.

Cukr s vejci vyšleháme do světlé pěny. Máslo rozehřejeme a postupně ho přiléváme do pěny - stále šleháme. Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a postupně přidáváme do pěny. Po vyšlehání ručně vmícháme jablka. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut - zkoušíme špejlí.

Po upečení necháme vychladnout, pak korpus rozřízneme a do spodní části uděláme násadou vařečka několik dírek - ale nepropíchneme úplně. Marmeládu si rozehřejeme - bude krásně tekutá - a spodní díl  polijeme. Přiklopíme vrchním dílem.

Rozehřejeme máslo a nalámeme do něj čokoládu. Rozehřejeme a potřeme dort. Necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno