Pažitka
Název:

Jablkový salát se špenátem a gorgonzolou

vegetariánský recept


Jablkový salát se špenátem a gorgonzolou


Ingredience:
Ingredience:
červené jablko1 ks
zelené jablko1 ks
čerstvé špenátové listy2 hrsti
nať jarní cibulky dle chuti
slunečnicová semínka dle chuti
gorgonzola50 g
Zálivka:
zakysaná smetana3 lžíce
gorgonzola50 g
olivový olej2 lžíce
jablečný ocet1 lžíce
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Další dávka vitamínů, tentokrát v podobě vynikajícího salátu, kterej doma děláme vždycky, když je chuť na kombinaci ovoce se zeleninou. Jablkovej salát s listovým špenátem a gorgonzolou si rozhodně nenechte ujít!

V 90. letech se začalo blbnout s WS krouhači, a tak babička i máma jeden koupily. Ta gilotinka, na který se dá jakákoliv zelenina nastrouhat na průhledný plátky, je k dostání na trhu i dnes a je k nezaplaceníNo a přesně na ní si nastrouháme obě jablka na plátky, anebo je velmi ostrým nožem můžete nakrájet. Zakysanou smetanu spolu s gorgonzolou mixneme tyčovým mixérem a vmícháme olivový olej, ocet a sůl s pepřem. Špenátové listy omyjeme a spolu s plátky jablek naskládáme na talíř nebo do mísy. Zakapeme je zálivkou, posypeme kousky gorgonzoly, nakrájenou natí jarní cibulky a na sucho opraženou slunečnicí. Ještě kapku extra panenskýho olivovýho oleje a hurá pro vidličky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno