Pažitka
Název:

Jahelný pudink s jablky

bezlepkový recept, vegan


Jahelný pudink s jablky


Ingredience:
Ingredience:
rostlinné mléko1 l
jáhly200 g
jablka, hrušky dle chuti
vanilkový extrakt dle chuti
skořice špetka
javorový sirup (při vaření nebo při podávání, nebo vůbec) dle chuti
Postup přípravy:

Jahelný pudink s přidaným ovocem jsem doladila až napotřetí, ale drží jak má! Jako pudink a jde i vyklopit. Sytá, zdravá, bezlepková, vegan svačina, ale klidně i snídaně. Super pro děti, nejen samozřejmě.

Pokud chceme základní recept na jahelný pudink obohatit jablky nebo hruškami, nahradíme je za část mléka. Nakrájené případně oloupané ovoce vložíme do litrového džbánku nebo mlíkáče a dolijeme do 1 litru rostlinným mlékem. Hledala jsem stále ten správný poměr, ale takhle je to nejlepší. Přidáme jáhly a koření a uvaříme doměkka. Hlídáme, aby se jáhly nepřipálily! Na závěr to celé rozmixujeme na kaši a naplníme do misek. Tip na servírování: po vychlazení jde pudink dobře vyklopit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno