Pažitka
Název:

Jáhleník


Jáhleník


Ingredience:
Ingredience:
jáhly200 g
vejce3 ks
polotučný tvaroh ve vaničce250 g
datlový sirup8 lžic
mletá skořice1 lžíce
velké oloupané a nastrouhané jablko1 ks
plátky mandlí100 g
růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Občas se nedaří každému, takže když se mi dnes první dva jáhlové knedlíčky doslova rozpadly před očima, rozhodla jsem se, že zbytek jáhel nevyhodím (i když jsem měla sto chutí to udělat), ale upeču na zítra snídani.

Jáhly jsem dvakrát spařila horkou vodou a uvařila podle návodu na obalu ve vodě se špetkou soli.
K vychladlým jsem přimíchala zbylé ingredience a těsto nalila do vymazané a vysypané dortové formy. Pekla jsem při 180st cca 60min.
Jáhelník jsem nechala vychladnout a protože jsem potřebovala obalit nervy, hned jsem si jeden kousek dala. A s pořádnou porcí domácího ostružinového sirupu.

*Pokud povrch během pečení hodně hnědne, přikryjte jáhelník alobalem a dopečte.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno