Pažitka
Název:

Jáhlové lívanečky

bezlepkový recept


Jáhlové lívanečky


Ingredience:
Ingredience:
jáhlové vločky1 hrnek
mléko0,5 hrnku
banán1 ks
Postup přípravy:

Bezmoučné lívance se staly velmi populárními. Vymyslela jsem pro vás tedy nový recept - tentokrát s využitím jahelných vloček. 

Jahelné vločky nasypeme do misky, zalijeme teplým mlékem a necháme chvíli nasáknout. Narozdíl od vločkových jsou jahelné jako obláčky, takže jim stačí i pouhých pár minut. Poté přidáme vejce a zralý banán a společně rozmixujeme na kaši, kterou na pánvi opečeme do zlatova. 

Poznámka:

Jelikož se mi množí otázky, proč se vám různé moje bezmoučné lívance trhají, zkusila jsem při vaření těchto více experimentovat a přijít tak na odpověď. Vždy mixuju v koktejlovém nástavci na robotu. Z části těsta jsem udělala opravdu hustou kaši, kterou jsem na pánev dávala lžičkou a ještě ji vždy "rozňahňala" do správného tvaru. Lívanečky šly udělat krásně. Druhou část těsta jsem naředila větším množstvím mléka, bylo tekuté asi jako to na palačinky.Struktura na povrchu je sice jiná, ale lívanečky šly opět odlepit krásně. Oboje můžete porovnat na fotografii níže. Pánev vždy dobře rozpálím, ale poté smažím spíše pozvolna, abych neměla spálený povrch a nedopočený vnitřek. Na první várku dávám asi lžičku oleje, pak už další tuk nepřidávám, i když dále smažím. Pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem je podle mě u tohoto receptu zásadní. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno