

| Ingredience: | |
| jáhly | 100 g |
| brambory | 550 g |
| vejce | 2 ks |
| nahrubo nastrouhaná mrkev | 1 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| majoránka | špetka |
| mletý kmín | malá lžička |
| špaldová mouka | 100 g |
| olivový olej | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Vypadají jako bramboráčky, ale obyčejné bramborové placky to nejsou. Obsahují totiž navíc i zdravé jáhly, které v sobě mají spoustu vlákniny. A pokud si k nim připravíte zeleninový salátek, vyzkouzlíte tak výborný a zdravý oběd.
Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a promícháme. Naběračkou tvoříme malé placičky, které smažíme na olivovém oleji dozlatova. Podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masové směsi.
Podrobné info: