Pažitka
Název:

Jáhlovo-čokoládový dezert

dětská jídla


Jáhlovo-čokoládový dezert


Ingredience:
Ingredience:
jáhly50 g
hořká čokoláda s 86 % kakaa25 g
banán1 ks
tvaroh100 g
datlový sirup1 lžíce
Postup přípravy:

Mlsání při dietě a ještě ideálně tak, aby to bylo i pro děti - no to je prostě vždycky oříšek. Ale já to nevzdávám!

Jáhly uvaříme ve vodě podle návodu. Zpravidla to trvá cca 10 minutek a vaří se ve dvojnásobném množství vody. Po uvaření slijeme případný zbytek vody a do ještě horkých jahel vmícháme čokoládu - tak dlouho, dokud se všechna nerozpustí. Osladíme rozmixovaným banánem a případně i nějakým sirupem a na závěr zjemníme tvarohem. Můžeme podávat teplé, ale i vychlazené. To už nechám na vás.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno