Pažitka
Název:

Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem


Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem


Ingredience:
Ingredience:
menší květák1 ks
jáhly1 hrnek
přepuštěné máslo1 lžíce
česnek1 palička
olivový olej
sůl špetka
Postup přípravy:

Pokud přemýšlíte, co zvolit k masu a bramborová kaše už Vás omrzela, mám výborný tip na jednoduchou a úžasnou přílohu. A v kombinaci s pečeným česnekem zažijete hotové chuťové orgie.

Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky.  Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly. Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno