Pažitka
Název:

Jáhlový dezert s hruškou a ledovými borůvkami


Jáhlový dezert s hruškou a ledovými borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
jáhly60 g
hruška1 ks
mražené lesní borůvky3 hrsti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Svačinka, snídaně, příjemné ochlazení v horkých dnech, nebo když vás honí mlsná, to vše může být tento dezert.

Jáhly propláchneme, dvakrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti a vaříme s dvojnásobným množstvím vody 15-20 minut, odstavíme, přiklopíme. Najemno nastrouháme hrušku, kterou přidáme do uvařených jáhliček, rozmixujeme tyčovým mixérem, naplníme do pohárů a ozdobíme borůvkami.

Menším dětem celou směs rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno