Pažitka
Název:

Jáhlový dezert s hruškou, skořicí a mandarinkovou šťávou, dozdobeno sekanými mandlemi a malinami


Jáhlový dezert s hruškou, skořicí a mandarinkovou šťávou, dozdobeno sekanými mandlemi a malinami


Ingredience:
Ingredience:
jáhly30 g
hruška1 ks
klementinky - šťáva z nich6 ks
skořice Grešík špetka
sekané mandle dle potřeby
maliny na ozdobení
Postup přípravy:

Tatínek se nám utrhl a nakoupil hodně velké množství mandarinek. Od babičky jsme dostali hrušky a maliny. Takže můj úkol byl jasný. Zúžit zásoby. Tak vznikl tento dezert. 

Jáhly propláchneme, několikrát spaříme, dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody. Přidáme skořici a vaříme cca 15 min. Ke konci přidáme nastrouhanou hrušku, stáhneme a rozmixujeme společně se šťávou z mandarinek. Ozdobíme nasekanými mandlemi a malinami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno