Pažitka
Název:

Jáhlový dezert se šmakounem, rýžovou smetanou a banánem

bez BKM, bez lepku, vegetariánské


Jáhlový dezert se šmakounem, rýžovou smetanou a banánem


Ingredience:
Ingredience:
vařené jáhly220 g
přírodní Šmakoun50 g
vyšlehaná rýžová smetana Soyatoo6 - 8 lžic
banány2 ks
brusinky na ozdobení
Postup přípravy:

Vždy když načnu smetanu, snažím se jí naplno zužitkovat. Dnes jsem jí z části použila do omáčky a část rovněž k přípravě dezertu. V lednici jsem narazila na balení šmakouna, který se mi do kombinace zamlouval a výživově dezert obohatil. Dnes tedy na šmakoun vlně s banány a rýžovou smetanou.

Smetanu Soyatoo dáme do šlehací nádoby a necháme 2 minuty šlehat. Mezitím si na kousky rozkrájíme šmakouna, banán, uvařené jáhly a vyšleháme do hladka tyčovým mixérem, nakonec přidáme k ušlehané smetaně a krátce opět vyšleháme. Naplníme do pohárů a zdobíme brusinkami.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno