

| Ingredience: | |
| jáhly | 60 g |
| hrušky | 2 ks |
| švestky mražené | 200 g |
| skořice Grešík | 1/2 čajové lžičky |
| šťáva z jednoho pomeranče | 1 sklenička |
Bylo třeba trošičku zredukovat zásobu švestek z mrazáku, babička přivezla ze sadů hruštičky a už jsem tu koukala delší dobu na pomeranč. Tak vznikla tato svačinka.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku, šťávu z pomeranče, rozmixujeme. Na páře krátce prohřejeme švestky, stáhneme slupku, rozmixujeme.
Na dno sklenky dáme rozmixované švestky a pak směs jahel. Ozdobíme celými švestkami.
Dobrou chuť!